2018 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Lankome Lenkiją. Vavelio kalva. Krokuva

2 DIENA
Pusryčiaujam ir tęsiam ekskursiją po Krokuvą. Tiesa, nakvynei apsistojome Hotel Galant 2*. Švara, tvarka, minkštos lovos normaliai. Pusryčiai skanūs, bet nėra labai gausūs. Man nelepiai viskas kaip ir tiko. Svarbu galėjau nusiprausti, patogiai, ramiai išsimiegoti ir papūsryčiauti. 

Lankome Vavelio kalvą, kurią karūnuoja įspūdingo didingumo karališkoji pilis ir gotikinė katedra. Šis kompleksas – buvusi Lietuvos ir Lenkijos karalių rezidencija. Pilis, rūmai ir katedra yra kalvoje kairiajame Vyslos krante, 228 m virš jūros lygio. Kartu su Krokuvos senamiesčiu Vavelis yra UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąraše. -> Vavelis.




Pasak legendos Vavelio kalvos olose gyvenęs slibinas, kurį klasta nugalėjo riteris Krakas. Šioje vietoje įkurtas Krokuvos miestas, pavadintas riterio vardu. 

Pasirodo slibinas leidžia tikrą ugnį ;) 










Na, čia parodyti nelabai turiu ką, nes viduje griežtai draudžiama fotografuoti ir tai įspėja didžiausi draudžiamieji ženklai. Taip pat viduje labai daug apsaugos ir stebėjimo kamerų. Vienas "drąsuolis" bandė fotografuoti, tad apsauga iš kart prisistatė prie mūsų grupės vadovės, įspėdamas, kad jei dar kas nors iš mūsų grupės fotografuos, bus visa grupė palydėta iš pastato. O jei kuris nesusivokia, kad tokioj vietoj reikia nusiimti kepurę, tai apsauginiai tiesiog ją nuima.
Pastate žiauriai daug žmonių, žiauriai tvanku, ir labai labai gražu :). Tikrai verta užsukti ;) 
Na ir po viso to grožio laisvas laikas, pasivaikščiojimas po Krokuvos gatves. 








Labai patiko mašiniukai, su užleidžiamom "užuolaidom". 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą