2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Arklio muziejus. Pasijodinėjimas.


Pagaliau atėjo taip laukta vasara. Į pasiūlymą pasijodinėti, buvo atsakymas  - TAIP!
Jodinėjimui pasirinkome Anykščius, vietą  šalia arklio muziejaus.
Dabar trumpai apie patį muziejų.
Arklio muziejus yra įsikūręs Niūronių k., Anykščių r. Į Niūronis yra nusukimas iš KK120 Radiškis-Anykščiai-Rokiškis. Ten kviečia susipažinti su arklio istorija, sužinoti kaip vadinasi arklio kūno dalys, sužinoti apie lietuviškas arklių veisles. Kaimo transporto ekspozicijoje eksponuojami darbiniai ir šventiniai žiemos ir vasaros vežimai. Taip pat ten yra įvairių miesto tarnyboms priklausiusių  transporto priemonių. Eksponuojami žemės ūkio padargai. Muziejaus kalvėje galima pamatyti įvairiausius kalvio įrankius: geležines žnyples geležiai iš žaizdro išimti, kūjį, plaktuką, kaltelius, kai kuriuos kalvių gaminius. Mums praeinant, kaip tik ten darbavosi kalvis, kaitino geležį. Man labai patiko Jurgio Kazlausko drožiniai. Kiekvienas kūrinys atspindi kažkokią mintį, darbą, bet taip tikroviškai.. Tikrai verta pamatyti.



 
Jodinėjimas Arklio muziejaus aptvare. Kainos -> Pasivažinėjimas ir jodinėjimas. 
 
 
 
Vaikams ten yra labai smagi "medinė" aikštelė...
 


Na, o dabar iš muziejaus,  grįžkime prie jodinėjimo. Sesė buvo gavusi dovanų kuponą -  pasijodinėjimui dviese ( „Origonas“). Bet juk didesnei kompanijai daug smagiau. Valanda miško takais vienam asmeniui - 10 eur. Su mumis jojo ir 1,4m vaikinas vardu Lukas. Didelis ačiū instruktorei, kuri jį supažindino su jojimo ypatumais :D , kiek supratau tai buvo jauniausias "jojikas".





Šis šaunus vyrukas visą valandą atlaikė puikiai ( tiesą pasakius, visą diena neišgirdau nei mažiausio nepasitenkinimo iš mažojo keliauninko).
Pats pasijodinėjimas vyko miško takeliais. Mūsų kompaniją lydėjo dvi instruktorės, kurios negailėjo patarimų bei pamokymų, kaip valdyti žirgą ir laikytis balne. Toks pasijodinėjimas labai tinkamas pameditavimui gamtoje. Mūsų kompanijai norėjosi didesnio veiksmo, bet nusivylusių pasijodinėjimu nebuvo.





Po pasijodinėjimo dar aplankėme Puntuką ir Laimės žiburį, pasigrožėjome gamta.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą