2015 m. liepos 24 d., penktadienis

Trys dienos Latvijoje. Trečioji diena (Ventspilis, Kuldyga)

Trečioji diena. Iš pat ryto pro langą šviečia saulutė. Kadangi vakar vėlai pasiekėme Ventspilį, tai ir šios dienos dalį skyrėme pasivaikščiojimui po miestą. Ir galiu patvirtinti, kad tai 100% vaikų miestas. Kur beeisi, ten įvairiausios vaikams skirtos aikštelės.





Daug akmens skulptūrų, kur bepasisuksi - gėlės. Girdėjau atsiliepimų, kad tai per daug "dirbtinas" miestas, bet aš dirbtinumo nepajutau. Kaip tik, visur gyvos gėlės, žolė, medžiai.... Man labai patiko. Kitą kartą tikrai čia sugrįšiu, nes šį kartą neliko laiko, kad surastume visas 25 karves ;)
Po pasivaikščiojimo parke nulėkėm pagaudyti jūros bangų. Buvo labai smagu, teko pajusti ir jūros sūrumą (tikriausiai ne laiku įkvėpiau, o gal banga ne laiku pasitaikė :D ).





Po maudynių aplankėme dar vieną vaikams skirtą parką Ventspils Bērnu pilsētiņa. Čia ir pačiai norisi pabūti vaiku.





Valgėme picerijoje PICA DIANA, labai labai ir dar kartą labai skanios picos.
Šiek tiek užsibuvome Ventspilyje, keliaujame toliau.




 
Kuldyga įsikūrusi Ventos upės pakrantėje. Tai labai gražus miestas.
Pasivaikščiojome miesto sode.
Ar bėgote vaikystėje ieškoti, kur yra vaivorykštės pradžia? Aš bėgdavau, tik niekada taip ir napribėgdavau.. O čia štai, kur ji prasideda ;) 
 


 
Šiek tiek paėjus - Ventos slenkstis, tai plačiausias natūralus krioklys Europoje (249 m). Iš ten taip pat matosi  senasis plytinis tiltas, kuris pastatytas 1874m., tai vienas iš ilgiausių plytinių tiltų Europoje. 
 


 
Taip pat visai šalia Alekšupytės krioklys - aukščiausias (4,5 m) krioklys Latvijoje. XVII a. sutvirtintas ir įrengtas taip, kad būtų pritaikytas pirmam popieriaus malūnui Kuržemėje. 
 

 
 
Toliau patraukėme link Riežupio smėlio olos. Labai gaila, bet pavėlavome. Nežinau kodėl, bet iš anksto nepažiūrėjome darbo laiko (oloje galima būti iki 17 val. o mes ten nuvykome 17.07) , bet vis tiek nuėjome pasmalsauti. Tiesa, vadovaudamiesi GPS navigacija, nuvažiavome ne ten, kur reikia (rodo kitą vietą, nei kur yra įėjimas į olą), teko grįžti. Ten, kaip ir visur kur bebuvom, yra vaikų žaidimo aikštelė. 
 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą