2017 m. vasario 18 d., šeštadienis

Žieminės klajonės (3). Paulavos respublika

Jei jau klajojam, tai klajojam. Kitas sustojimas Pavlovo respublika Turgeliuose. Nežinau kodėl, bet man labai gražu senieji apgriuvę pastatai. Tad tikrai turėjau kur paganyti akeles.
Paulavos (Pavlovo) respublikos įkūrėjas buvo Povilas Ksaveras Bžostovskis (1739 -1827).

Respublika turėjo savo pinigus, banką, antspaudą, gydytoją, kariuomenę, mokyklą. Plačiau apie šią vietą galima rast informacijos internete
 







Ir Alizai patinka ši vieta ;)


Ledainės pastatas. Čia buvo laikomi maisto produktai, kad jie nesugestų žiemą iš ežero prinešdavo ledo.
Ledainės vidus

Tai štai tokia ši mūsų žiemiška klajonė po Lietuvos gražiąsias vietas. Tokių klajonių žiemą minusas tik vienas - slidūs keliai. O visa kita, tai tik geras pasiruošimas. Šilti drabužiai, gera avalynė. Vis rimčiau susimąstom apie atskirus, kelionėms/žygiams skirtus batus, nes kasdieniai batai nelabai noriai tarnauja tokioms klajonėms po laukus. Grįžom, visa laimė, ne basom, bet permirkusiom kojom, tik Aliza išliko sausais batais ;) .   



Keliauninkės ;)

Maitinimosi klausimas šį kartą buvo problematiškas. Užkandukais nepasirūpinom, tad sakėm sustosim pavalgyt, jei tik pamatysim kokią nors panašią į pilvų papildymo įstaigą, deja tokios nepamatėme. Alizai labiausiai pasisekė šiuo klausimu, nes jos maistas visada šiltas ir šalia. Ją pamaitinti automobilyje ne problema. Kai viduje šilta, nejaučia diskomforto ir pati mama, o reikalui esant visada prisidengia skarele kuri puikiai sulaiko šilumą. Su sauskelnių keitimu, taip pat problemų nėra, juk automobilyje tikrai nėra šalta ;). Tad dar kartą galim tvirtai pasakyti, kad vaikas kelionėms ne kliūtis net ir žiemą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą