2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Keistų objektų apsuptyje. Žalvario parkas


 
Vėl „gavome“ kelias gražias dienas, tad būtina jas išnaudoti kuo smagiau. Kartais įdomios vietos būna visai šalia, tiesiog kažkodėl pravažiuojamos. Tad šį kartą, senai planuojama aplankyti vieta, pagaliau aplankyta. Žalvario parką rasti nėra sunku. Važiuojant nuo Molėtų link Giedraičių viso apie 9 km kelio. Prie posūkio vedančio į „Žalvario parką“ yra kelio ženklas "Kaimo turizmo sodyba". Važiuojant žvirkeliu, ant apleisto pastato taip pat yra nuoroda su nurodyta kryptimi. Tad tikrai greitai ir be vargo ją radome. 
 
 
Vos privažiavus parko vartus, matomi keli keisti objektai nuteikė intriguojančiai . Atvykus į vietą radome stovėjimo aikštelę, kurioje jau stovėjo keli auto objektai. Prisėdom prie jų vairo ir mes. 
 


 
Einant toliau priėjome sodybą. Apie mokestį nieko nežinojome, tad bandėme ieškoti kur susimokėti už pasivaikščiojimą. Radome dėžutę su užrašu prie jos. 
 
Tad būtinai parėmėme ir mes. Aš visada už rėmimą tokių vietų. Juk be paramos- nebus ir tvarkos. :D Šiaip šis parkas pasirodė gan apleistas. Nežinau, gal taip turi būti.. Gal tai tokia mintis..  Bet man norėjosi šiek tiek daugiau tvarkos. Patiko idėja, kad labai daug eksponatų padaryta iš nebenaudojamų niekučių, įvairiausių rakandų ar paprasčiausių šiukšlių (plastikiniai buteliai ir pan.).
Čia esantys eksponatai kėlė tiek juoką, tiek susidomėjimą, tiek norą suprasti kas tai, ir apie ką tai… Ne visus gavosi iššifruoti. Su šeimininko pasakojimais, manau būtų buvę daug lengviau. Beje , prie kai kurių yra lentelės su užrašais. Pirmoji mus pasitiko kaimo bobelė.. Apsibarsčiusi visa obuoliais ...
 



Lyg rašomasis stalas su staline lempa...
Radome didelį obuolį ;)


Alkozauras :D

Tiltas vedantis į brolių Grimų užeigą...

Užsukome ir į pačią užeigą..

Supamasis krėslas.. Nugraibėm voratinklius ir mažasis išbandė jo funkciją- veikia ;)

Supynė spyruoklė .. smagu
Žvilgsnis į dangų..
 
 Labai patiko ten esantis kreivų  veidrodžių kambarys.. Linksmoji dalis tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galėjom akimirksniu sulieknėti, tapti trigalviais, ilgapirščiais ir t.t. 
 



 Žalvario parkas taip pat turi ir savo apžvalgos bokštą. Kopėčios neatrodė labai saugiai, bet mes nebūtume mes, jei neužliptume.


Žvilgsnis iš apžvalgos bokšto


Jei pavargote, štai prašom jums lovos po atviru dangumi.



Lizdas, bei gamtos sostas ;)

 Toliau keliaujam per tiltą. Už jo radome "nuotykių parką", kurį sąžiningai įveikėme.





Dar radome tokį keistą taką.. Kaip jį pavadintumėte ? :D




 Taip pat pakeliui aplankėme šiuos namelius ;)






Pabūvojom vasaros lauko kine

Mes, tiesiog, nuvykome ten apsižvalgyti, bet kiek žinau, ten vyksta įvairi veikla, plačiau apie tai -> Žalvario parkas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą