2017 m. birželio 1 d., ketvirtadienis

Ukmergės miesto šventė 2017

     Gegužės 26-28 dienomis Ukmergėje nuskabėjo Ukmergės miesto šventė. Šeštadienį (27d) nusprendėme ir mes nuvykti, pažiūrėti, kaip gi, savo miesto šventę, švenčia Ukmergiškiai. Niekada negalvojau, kad Ukmergė toks gražus ir tvarkingas miestelis. Tekdavo tiesiog tik pravažiuoti pro jį, tad nelabai ir pastebėdavau kas tai per miestas. Kadangi šiandien mieto šventė, tai per visas aikštes buvo išsidėstę įvairūs renginiai. Miestas pasipuošęs įvairiausiais darbeliais. Alėja atrodo puikiai ;). 



     Mums nuvykus, aikštėje prie kultūros centro vyko vaikų šventė. Ten pat buvo pasveikinti nauji Ukmergės piliečiai (puiki idėja). Taip pat netoliese gaisrininkai demonstravo savo darbą. Buvo išstatyta Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos technikos ekspozicija. Žmonės galėjo įlipti į jų automobilius, pasimatuoti šalmus ir pan.  
     Labai patiko gėlių siena. Autorei 10/10 balų ;) . 
 



     Šventėje išbandėme šokinėjimą ant batuto. Kaina sakyčiau šokiravo, už 5 min (4 eur). 



Taip pat kompanija išbandė savo jėgas sukantis ant neramaus jaučio kupros (3eur). Laimėjo jauniausias varžybų dalyvis, kuris nukrito tris kartus. Vyresnieji dalyviai nuo jaučio kupros skrido po 4 kartus. Smagi atrakcija ;). Ragavom cukraus vatą, gaivinomės ledais.
     Pasisukinėję po įvairius atrakcionus, nuėjome prie Ukmergės piliakanio. Užlipus stačiu šlaitu, atsiveria labai gražūs vaizdai. Piliakalnis yra Ukmergės centre, Šventosios upės ir Ukmergėlės (buv. Vilkmergės) upelio santakoje ir suteikia puikią galimybę pasigrožėti panorama iš 16 m aukščio.
  
Kiek supratau, ten jau pradėta vykdyti piliakalnio rekonstrukcija. Girdėjau jog ten bus įrengtas serpantininis pakilimas. Tokios naujovės leis į piliakalnio viršūnę patogiai užkilti neįgaliesiems bei tėvams stumiantiems vežimėlius su mažaisiais šeimos nariais. O dabar yra kas veikt užlipt į kalną, pridusom. Kalno viršuje yra įtaisytos supynės.

Papėdėj yra įrengta estrada, kuri suburia jaunimą gyvos muzikos bei naktinio kino vakarams.

     Aikštėje prie Kraštotyros muziejaus buvo įsikūręs „Muziejaus kiemelis“, Jaunimo kiemas. Galima buvo sulošti partiją didžiuliais šachmatais, pažvejoti medinukes žuvis. Taip pat buvo įsikūrusi lauko foto ateljė, kur buvo galima įsiamžinti smetonos laikų stiliumi. Nemokamai foto skelbiamos internete, o norint už 1,50 eur. galima iš kart, vietoje, gauti norimas nuotraukas.  
Visas foto galima rasti čia ->   Foto-ateljė miesto šventėje 2017 
Apie muziejų galite pasidomėti čia -> ukmergesmuziejus.lt
     Kokia blogiausia mintis, tai šventės metu nueiti į kavinę pavalgyti. Bet jei pilvai reikalauja, tai reikalauja. Ilgokai laukėme kol kas nors prie mūsų prieis, po to ilgokai laukėme savo patiekalų.. Tad miesto šventines eitynes matėme tik iš tolo (iš kavinės).  
     Pilies parke klausėme grupės Rondo dainų. Taip pat ten vyko tautodailininkų ir prekybininkų mugė. Buvo galima sudalyvauti įvairiose sporto varžybose. Veiklos tikrai netrūko, visko net neįmanoma per vieną dieną sužiūrėti.
     Mes turėjome miesto šventę palikti ankstėliau, tad praleidome visą vakarinę dalį. Tiesa dar prieš važiuojant namo, jaunimas išbandė automobilio vertimąsi avarijos metu. Tokia tad "atrakcija" buvo. Sakė - ekstremalu. 
Daugiau akimirkų iš šventės galite rasti:
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą