2018 m. gegužės 1 d., antradienis

Energetikos ir technikos muziejus

Vartydama foto albumus, atradau dar vieną, įdomią, lankytą vietą (2017m. lapkričio mėn.). Tai Energetikos ir technikos muziejus Vilniuje. Apsilankymas buvo ne šiaip sau, o labai gražia proga - mamos gimtadienis. Taip jau dažniausiai mūsų šeimoje būna, kad gimtadienius minime būtent kažkur, kažkaip, bet tik ne užstalėj ;). Ne, nevalgę tikrai ne būname. Trumputis pasisėdėjimas kavinėj po gastrolių, pats tas ;) 


Energetikos ir technikos muziejus mus paviliojo į naujas Transporto, Vilniaus miesto pramonės ir technikos istorijos bei interaktyvias Technikos vaikams ir Technikos mokslo ekspozicijas. Visose ekspozicijose panaudota nemažai šiuolaikinės technologinės įrangos, kuri skatina lankytojus būti ne tik stebėtojais, bet ir aktyviais pažinimo proceso dalyviais. 





Vyksta įvairios parodos. 






Iš pradžių užsukome į salę, kurioje yra Transporto ekspozicija. Ją sudaro privatiems kolekcininkams priklausantys automobiliai, motociklai, dviračiai bei transporto priemonių aksesuarai. Seniausias eksponatas – 1904 m. ranka užvedamas kadilakas. Ekspozicijos pasididžiavimas – 1937 m. „Horch 853“, kurių buvo pagaminta kiek daugiau nei tūkstantis ir jie laikomi vienais gražiausių visų laikų automobilių. Labai įdomu pasižvalgyti, ir pamatyti senus modelius, kurie kažkadaise sukinėjosi mūsų gatvėse. O vaikams, tai, neregėti automobiliai ;).







Vilniaus miesto technikos istorijos ekspozicija kviečia pažvelgti kaip industrializacija keitė miesto veidą bei kasdienį gyvenimą, pažinti miesto pramonę, technologijas, gaminius bei juos pagaminusius žmones. Ekspozicijos laiko ratas prasideda amatais ir tęsiasi iki sovietmečio pabaigos; pristatomos svarbios miesto pramonės šakos – tekstilės, stiklo, popieriaus, skaičiavimo mašinų ir lazerinės technologijos. Ši ekspozicija – muziejaus paraiška pradėti kryptingai rinkti Vilniaus miesto technikos paveldą, į šį procesą įtraukiant miesto gyventojus ir kūrėjus.











O įdomiausia ir smagiausia dalis Interaktyvių ekspozicijų Technika vaikams. Technikos tikslas – stimuliuoti susidomėjimą mokslu ir technika, populiarinti mokslą visuomenėje. Spalvingi Vokietijoje gaminti eksponatai patraukliai iliustruoja įvairius mokslinius metodus, technikos išradimus. Ekspozicijų aplinkoje vykdoma veikla inspiruoja kūrybiškumą, norą pažinti bei mokytis, tad jas naudinga apžiūrėti visų amžiaus grupių lankytojams, kurie turi tyrėjo ir atradėjo „geną“.









Bandymas pagroti ;) Pritariamieji garsai, sklida iš šalia esančių instrumentų. Manieji beveik nublanksta...






Info šaltinis ir visa kita informacija apie tai, kur rasti šį muziejų bei jo darbo laiką rasite  čia - > ETM.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą