2018 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Rokiškio dvaro sodyba. Nepriklausomybės aikštė. Tapytų langinių gatvė

Aplankę apžvalgos bokštą  lekiam į Rokiškį. Interneto platybėse mačiau, kad tai gražus miestas, bet, kad ten taip gražu tikrai nesitikėjau. 

Sustojome prie Rokiškio dvaro



Jo ansamblį sudaro 16 pastatų - dvaro rūmai, svečių namai, vartininko namelis, 2 kumetynai, pietų ir šiaurės oficinos, virtuvė, ledainė, alaus darykla, rūsys, svirnas... bei 28,1 ha ploto parkas su tvenkiniais. Už rūmų įkurtas parkas kuriame yra suvežti ir pastatyti seni svirnai, klėčiai, senas klaimas ir dar daug kitų pastatų, o už aptvaro ganosi danieliai. 










Taip pat yra medžio dirbinių parkelis, puiki vieta pasibuvimui su vaikais. 






Parkas gražiai sutvarkytas, o pats dvaras šiuo metu aptvertas ir vyksta renovaciniai darbai. Tai didžiausia  mano matyta, lankyta dvaro sodyba, su tokia gausybe pastatų. O pastatų grožis nerealus.









Pasivaikščioję po dvaro sodybą priėjome tvenkinuką, kuriame plaukioja juodosios gulbės. 





Toliau, apie 1km ėjome alėja, kuri Dvaro sodybą jungia su Nepriklausomybės aikšte senamiestyje. Pasakiškai graži, tvarkinga aikštė. O ir senamiesčio pastatai suteikia unikalumo. Miesto centro planas yra klasicistinis, vienintelis taip gerai išlikęs Lietuvoje. Dar kartą pasikartosiu, kad tikrai verta užsukti, nes iš ties Rokiškyje labai labai gražu.





Taip pat dar šiek tiek paėjėjome tapytų langinių gatve. Kadangi namai vienas nuo kito yra nutolę (nėra išstisinė jų eilė), tai visas langines nužvelgėme, tiesiog pravažiuodamos, ta gatve, automobiliu 😉



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą