2018 m. spalio 12 d., penktadienis

Kernavės piliakalniai rudens spalvose


Beveik visos suplanuotos vietos aplankytos. Sakau beveik visos, nes vienos vietos neradome, kitos nedavažiavome. Nedavažiavome Lietavos upelio. GPS veda miškais ( ne smėlėtais miško keliais, o tiesiogine prasme miškais :D, lyg kažkada buvęs kelias, bet...) , pabijojom, kad galim taip miške ir mašiniuką pakabinę palikti, tai neberizikavome. Neradome Lokenėlių piliakalnio. GPS ožiavosi, tai važiuojam link piliakalnio, tai jau pasirodo palikom toli už nugaros... Nebesivarginom. Liko kitam kartui.
Esu prijaučianti pėsčiųjų žygiams. Kaip tik planavau su Trenkturu tupsėti Čiobiškio keliais, tačiau dėl darbo šį kart nepavyks. Važiuojant namo, pamačius ženklą „Čiobiškis 11“ sumąstėm užsukti ten. Tačiau, pamatę kad ten labai gražu, ir tikrai ne pusvalandžio pasivaikščiojimas viskam apžiūrėti, nutarėme, kad ten grįšime kitą kartą su vaikais. Daugiausia dėl įdomaus kelto bei persikėlus juo , ten esančio, kažkokio įspūdingo piliakalnio 😉.
Oi tie ženklai.. Kitas ženklas „Kernavė 7“ Kas jau tie 7 km ? Lekiam į Kernavę!!! Tiesiai prie piliakalnių.

Kernavės piliakalniai, tai piliakalniai Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje, Kernavės pietinėje pakraštyje, Neries slėnio dešiniajame šlaite. Kernavės piliakalnių teritorija – vienas Lietuvos valstybės susidarymo centrų, didžiausias Lietuvoje gynybinis piliakalnių kompleksas bei buvusio viduramžių miesto vieta.

















Archeologinių paminklų kompleksą sudaro daugiau nei 50 archeologijos, istorijos ir kultūros paminklų: piliakalnis – Aukuro kalnas, du priešpiliai – Mindaugo sostas ir Lizdeikos kalnas, papilys – Įgulos kalnas, (piliakalniams vardai sugalvoti XIX a.), apie 0,4 km į pietryčius nuo jų esantis Kriveikiškio piliakalnis, taip pat Kernavės kapinynas, Kernavės pilkapynas ir Kernavės gyvenvietės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą