2021 m. liepos 26 d., pirmadienis

Žaidimas "Išvaikščiok Molėtus!" Mindūnai ~11 km (3/11)

 Kadangi, neplanuotai, visa darbo diena praėjo prie kompiuterio, o man, mėgstančiai tiek aktyvų poilsį, tiek aktyvų darbą, tai didžiausias košmaras. Tad po darbo, prisikalbinus žygių kompanjonę, keliauju įveikti dar vieną, „Išvaikščiok Molėtus“ žaidimo maršrutą -> Mindūnai.

Maršruto pradžia - Ežerų žvejybos muziejaus, kurį tikrai verta aplankyti (esu buvusi muziejuose ->A. Truskausko medžioklės ir gamtos muziejus ), automobilių stovėjimo aikštelė.





Apie maršrutą.

Tai išimtinai gamtinis maršrutas, nes nuo pat pirmų žingsnių driekiasi miškų keliukais ir takais. Reikia būti labai atidiems sekant maršruto žemėlapį, nes kai kurie keliukai vos matomi, tad labai lengva nuklysti į šoną. Nuklydom gal tris/keturis kartus. Bet mums tai įprasta :D






Į Rudesos miškus patenkama per senąją Kamužės užtvanką, skiriančią Siesarčio ež. nuo Kamužėlio. O nuo Rudesos skardžio atsiveria įspūdingi vaizdai į Baltuosius Lakajus. Niekada negalėjau pagalvoti, kad ten taip gražu. Nors foto perteikti skardžių grožio neįmanoma, bet gyvai pasigrožėti tikrai kažkas VAU! Poilsiautojų tiek poilsiavietėse, tiek tiesiog įsikūrusių ant skardžių labai daug. Pasijuokėm, kad šį kartą žygiuojam, tiesiog per „kiemus“ :D. O didžiausias šio žygio baubas buvo „bimbalai“ (akliai), segė taip skaudžiai, kad ojojoj :D ir briedinės erkės, kurios lipo prie mūsų nenormaliai. Man negalinčiai pakęsti visokių mašalų/vorų, tai buvo tikras išbandymas. Aplipo ne tik marškinėliai, bet jos įkyriai lipo rankomis, lindo po marškinėliais, ropojo per sprandą į plaukus... Brrrr... Prisipuškiau purškalu nuo erkių ir uodų tiek, kad net marškinėliai buvo šlapi. Tačiau akliams ir briedinėms erkėms, tai nė motais... Kaip nuo jų atsiginate jūs?











Rudesos apžvalgos bokštas - labiau žinomas kaip Baltųjų Lakajų priešgaisrinis bokštas, jo bendras aukštis siekia apie 35 m., tačiau apžvalgos aikštelė įrengta tik 15 metrų aukštyje. Žiemą, rudenį ir pavasarį jį galima pasiekti nebent traktoriumi ar visureigiu, o vasarą link jo veda mažas miško keliukas, jungiantis Mindūnų ir Rudesos kaimus. Šio bokšto lankymą oficialiai reikia suderinti su Rudesos girininkija arba Labanoro regioninio parko administracija. Būtų labai smagu pasižvalgyti nuo jo, bet dėl dviejų damų, gal niekas čia jau labai nesivargintų atrakinti vartelius...



Miško takeliais, skardžiais, kalnais kalneliais, keliaujam toliau... Reikia būti labai atsargiems, nes vienas neatsargus žingsnis ir gali atsidurti apačioje... :D 







Pasirodo norintiems atsikvėpti, tai  galima padaryti poilsiavietėje prie Siesarčio ež., ant Rudesos skardžio esančioje poilsiavietėje, Kamužės poilsinėje bei šalia Mindūnų apžvalgos bokšto. Tiek poilsinių vietų driekiasi pakrantėse. Asmeniškai aš žinojau, tik poilsinę šalia apžvalgos bokšto.

Kadangi mes ėjome gan vėlai vakare, tai apžvalgos bokštą pasiekėme būtent per saulėlydį. Jei nebijote aukščio, tai būtinai užlipkite pasidairyti, atsiveriantys vaizdai pasakiški.







Na ir likusi maršruto dalis buvo, galima sakyti, slaptais miško takeliais. 2 km atkarpoje, gal tris kartus išsukom iš tako, nes takas tiesiog pavadinimu „atspėk kur?“ :D  O dar pradėjo temti, tai šiek tiek kelią pasikoregavome.

Man šis maršrutas pats gražiausias iš trijų eitų!

 Pabaigai, šviečiantys Molėtų fontanėliai ;). 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą