2024 m. liepos 26 d., penktadienis

Poilsis Jūrmaloje


Dar viena kelionė gula į mano dienoraštį. 

Šį kartą su vaikais lėkėme pailsėti į Latvijos pajūrį. Plane buvo Liepoja,  bet žinant mano baimes vairuoti, o dar svetur, tai pasirinkau šiek tiek lengvesnį varijantą - Jūrmalą. Liepoja lieka kitiems metams.

Apsistojome 9 Mežmalas iela, truputį tolokai nuo jūros.  Bet gan tvarkingi apartamentai už tikrai mažą kainą, o iki jūros be problemų galima nuvažiuoti automobiliu. Tiesiog įvažiuojant į Jūrmalą, susimoki įvažiavimo mokestį (3 eurai parai) ir automobilį gali nemokamai statyti visose viešose stovėjimo aikštelėse. Tiesa, susimokėti internetu mums nepavyko, tiesiog bankas neleidžia patvirtinti mokėjimo. Bet mieste yra 6 punktai, kur galima tai lengvai padaryti. 

Apie apartamentus. Tvarkingi, buto tipo apartamentai. Buvo visko ko tik gali prireikti. Tvarkinga, švaru, lovos patogios, pasitinkantis darbuotojas labai paslaugus ir mandagus. Gal truputuką persitengta buvo su "Namų kvapu", per intensyviai prikvėpinta, net galvą skaudėjo. Bet gal čia tik mano šeimyna per jautri tokiems kvapams. :D Automobiliui vieta apartamentų kieme. Yra atskira poilsio vieta ir lauke, galima pasikepti šašlykiukų. 

Pirmąją dieną, tiksliau popietę, tiesiog pasivaikščiojom pajūriu, aplankėme skulptūrą Vėžlį, įlipome į apžvalgos bokštą, prasiėjome miestelio gatvelėmis, pavakarieniavome. Vakarieniavome prie jūros esančioje kavinėje KinzaHouse. Aplinka įdomi, aptarnavimas puikus, bet vištienos iešmeliai mums buvo vien druska. Kaip kompensaciją gavome saldainiukų :D. Meniu aplamai man pasirodė skurdokas, daugiau į tą kavinę negrįžčiau. 

Kitą beveik visą dieną praleidome pajūryje. Išsinuomavome gultus (5 eur gultas visai dienai), mėgavomės saule, knyga, vėjeliu, jūros bangelėmis. Žmonių buvo labai daug, nesu mėgėja gulėti minioje. Vakare pasivaikščiojome po Jūrmalos gatveles, apžiūrėjom ką gražaus pardavinėja,  pavalgėme "Čili Pizza Jūrmala" (labai skanios picos), pasimėgavome ledais... 

Ne pirmą kartą lankėmės Jūrmaloje -> Trys dienos Latvijoje. Pirmoji diena (Bauskė, Jūrmala, Ryga)


















Sekančiai visai dienai buvo prognozuojamas lietus... 

Kaip mums sekėsi? Kitame įrašiuke...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą