2017 m. spalio 24 d., antradienis

Poilsis Augustave rudenį

        Kai niūrūs orai pradeda slėgti, reikia kažkur lėkti!


        Aš lekiu į Augustavą. Prieš užsisakydama nakvynei viešbutuką, bandžiau stebėti orų prognozes, bet prognozės kito kasdien. Tad nusprendžiau važiuoti "na ura", bus kaip bus. Internete susiradau informaciją, kad Augustavo kanalu plukdo iki vėlyvo rudens, tai tikėjausi, kad dar papulsiu į tą vėlyvą rudenį ir galėsiu plaukiodama pasigrožėti rudens grožiu, bet deja..
       Augustave esu buvusi liepos mėnesio pabaigoje -> Lankome Lenkiją. Pasiplaukiojimas Augustavo kanalu. Tuomet pakliuvom į žmonių minias, šurmulį. O dabar į tylą. Nesakau, kad man nepatinka tyla, man ji labai patinka, bet keista matyti tą pačią vietą tokią tuščią ir nykią. Būsiu labai priekabi, bet man net rudeniškų spalvų trūko.


       Apsistojau viešbutyje Karmel. Dvivietis kambarys kainuoja 75 zlotai vienam asmeniui (pusryčiai įskaičiuoti, švediškas stalas). Norint vakarienės, plius 25 zlotai. Vakarienei - sriuba, kepsnys su bulvytėm bei kopūstų salotomis, kompotas ir spurga. Labiau panašu į pietus. Neįveikiau tokios vakarienės. Deja, bet pasakyti, kad šis viešbutis nuostabus, negaliu. Personalas paslaugus, maistas pakankamai skanus, porcijos milžiniškos, bet patys kambariai visiškai nepatiko. Visų pirma, kambaryje, žiauriai šalta. Radiatorius tai šyla, tai ledinis - taip jis ir neprišildė mano kambario. Tai ką jau kalbėti apie vonios kambarį, kuriame nėra net šildančio gyvatuko. Tualeto bakelis sugedo po pirmojo vandens nuleidimo, arba jau buvo sugedęs. Visa kita taip pat nelabai patiko, sienos apdriskusios, lovos ne pačios patogiausios. Už sumokėtą kainą, tikrai norėjosi, kažko malonesnio, tvarkingesnio ir patogesnio. Daugiau tikrai čia negrįžčiau.
        Kadangi pasiplaukiojimas kanalu atkrito, tai dieną ėjau tiesiog pasivaikščioti po miestelį. Pats miestelis pakankamai tvarkingas. Yra gražus parkas - tai Žygimanto Augusto aikštė. Aikštės centre yra 1847 m. įkurtas parkas, seniau vadintas Saksų sodu. Aikštę supantys pastatai yra likę iš XIX ir XX amžių. Parko centre stovi Žygimanto II Augusto paminklas bei fontanas. Įvairios parduotuvėlės, turgus (tuštokas). Tiesiog, paprastas, tvarkingas gražus miestelis. 
      




       Augustavo Švč. Jėzaus širdies bazilika įsitaisiusi tarp renovuotų bei senų pastatų. 





       Pietavau "Pokoje Goscinne Pod Jabloniami" restorane. Labai jauki vieta, labai skanus maistas. Ten užsukus supratau, kur visi Augustavo lankytojai :D.  
         Sočiai papietavusi ėjau pasivaikščioti Mėtos ežero pakrante. Tvarkingi takai, prasidedantys nuo kanalo tęsiasi ir ežero pakrante. Visur įrengti suoliukai, pavėsinės. Praėjau poilsio zoną su vaikų žaidimų aikštelėmis, nuotykių parką. Priėjau gražų paplūdimį. Netoli paplūdimio įsikūręs poilsio kompleksas "Sanatorium Uzdrowiskowe Augustow". Tikrai graži, rami vieta pasyviam poilsiui, pasivaikščiojimui rudens metu. 
         Apie pramogas Augstave rudenį pasakyti nieko negaliu. Pramogų tokiu metu ten beveik nėra, bent jau aš nepastebėjau. Vandens parkas Augustave 15zl už 2 val. asmeniui. Vakare galima pažaisti boulingo (50zl, valanda). Yra klubas. 
       Laiką praleidau gražiai, ramiai, bet daugiau tokiu metu čia nevažiuočiau. Ramiam rudens  poilsiui tikrai yra daug gražesnių vietų arčiau, pačioje Lietuvoje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą