2020 m. spalio 20 d., antradienis

Lekiam Ventos regioninio parko keliais. Tikrai yra ką pamatyti.

 Ventos regioninio parko takais, prieš kelis metus teko vaikštinėti pėsčiomis. Tai buvo pirmasis mano pėsčiųjų žygis -> Nerealiai realus ~ 29 km. pėsčiųjų žygis Ventos regioniniu parku.. Tai pasakiško grožio kraštas. Tuo įsitikinau ir šį kartą.  Pirmas stabtelėjimas prie Ventos slėnio apžvalgos aikštelės. 

 




Antras sustojimas "Juodasis (meilės) akmuo. 





Trečiasis sustojimas, prie nuostabiai gražios vietos, tai Viekšnių vandens malūno. Dievinu vandens šniokštimo garsą, įvairius krioklius, kriokliukus ar tai tiesiog upeliukus. Tad čia jau stabtelėjom ilgesniam laikui. 

 










Ketvirtasis -  Svirkančių atodanga. Ji yra kairiajame Virvytės krante, Svirkančių rekreacinėje zonoje, Svirkančių kaime, Viekšnių seniūnijoje. Navigacija veda tiesiai į kiemą, kadangi šlakbaumas buvo atkeltas, tai leidom sau nuvažiuoti artėliau atodangos, nes kitų kelių nelabai ir yra. Dar vienas variantas, sustoti šalikelėj ir bristi per žolę. Nors, tiesą sakant bridome ir dabar, tik šiek tiek trumpesnę atkarpą, nei būtų reikėję bristi nu kelio :D. Realiai, priėjimo kaip ir nėra. Šios atodangos aukštis yra apie 14,5 m, o ilgis apie 50 m. Nuo aukšto šlaito atsiveria Virvytės slėnio vaizdai. Būdingi slėnio elementai – upės kilpa, salpinė ir pirmoji terasos, sala Virvytės vagoje. Be to, Svirkančių atodanga yra labai siauros Virvytės kilpos linkyje, priešais salą upės vagoje. Taigi, jau šios upės slėnio morfologinės ypatybės yra labai įdomios ir jų buvimas vienoje vietovėje, gana retas reiškinys visame Virvytės slėnyje. (Ventos regioninis parkas)

 







Dar stabtelėjame prie Gudų vandens malūno. Kadangi užtvanka atkelta, tai vandens krioklio nematyti. Tad malūnas stovi visiškoje gamtos tyloje. :). 




Lekiam toliau. Ten trumpam sustojome prie Gyvolių piliakalnio. Lietus lyja, tad nebeužsibūname. 

 






Lekiam toliau. Stabtelime prie Papilės kabančio tilto. Siūbuojantis kaip reikiant, smagu tokiu pasivaikščioti.






Dar vienas sustojimas, tai "Penkiolikakamienė Liepa". Ir su nuvirtusiu kamienu, mes 15 ten nekaip nesuskaičiavome. Tai kiek gi iš ties šiuo metu ta Liepa turi kamienų? 





Paskutinioji stotelė Jūrakalnio apžvalgos bokštas. Net lietutis ne baisus ;).  Man tai labai graži vieta, nors skaitėme kažkur atsiliepimus, kad čia nieko gražaus nematyti. Tokie komentarai labai klaidina ;). Šalia Jurakalnio geologinės atodangos ir atragio stovi 15 m apžvalgos bokštas. Nuo jo atsiveria nuostabus vaizdas į išraiškingą Ventos upės slėnį, Papilės miestelį bei lankytinus objektus: Jurakalnio  geologinę atodangą ir atragį, Papilės I ir II piliakalnius, Šv. Juozapo bažnyčią, Penkiolikakamienę liepą ir kt.















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą