2021 m. spalio 26 d., antradienis

Traukiniu į Klaipėdą. Klaipėdos gatvelėmis bevaikštant...

  

Smagu, kai vis dar būna tų pirmų kartų... Pirmą kartą kelionei pasirinkome traukinį.

Buvau maloniai nustebinta, kad tiek žmonių, susisiekimo priemonę, renkasi būtent jį...

Įsivaizdavau, kad vos ne dviese sėdėsim traukiny ir pūškuosim per Lietuvėlę brangią. O čia žmonės keitėsi vieni po kitų...

Bilietus nusipirkome internetu. Kelionė: Vilnius - Klaipėda. (Pirmyn kaina 16,70 eur asmeniui, atgal 20 eur.) Rinkomės patį pirmą reisą, kad daugiau laiko praleistume Klaipėdoje. Traukinių stoty mus pasitiko maloni darbuotoja, kuri iš kart paklausė gal ko ieškome. Matyt akivaizdu buvo, kad traukinių stoty šios damos pirmą kartą ir dairosi, kas, kur ir kada? :D Nors ir taip viskas aiškiai ten nuorodomis išdėstyta, bet darbuotoja dar patikslino kur mums eiti, ir kur mūsų lauks  traukinys.


Labai jau įspūdingas šis dičkis :D. 


Pirmyn važiavom tokiu sakyčiau senučiuku traukiniu, senovinėm durim. Faina!!! Tik nelabai patiko važiuoti atbulai. Bet, kadangi kelionės laikas truko apie 4 valandas, tai kaip ir apsipratau. Vaizdais pasigrožėti tikrai turėjau laiko.

 



"Atsisveikinimas"


Nuvykus pirma mintis – papietauti. Kadangi ne sezonas, tai ir kavinių pasirinkimas mažesnis. Pietavome Čili Pizza.  Maistas buvo skanus (Užsimanėm cepelinų), bet padavėja sakyčiau perdėtai paslaugi. Jau, kai savo priėjimu ir klausimu ar viskas gerai, pradeda erzinti, manau nėra gerai... 😉

Viešbutuką rinkomės, kad būtų netoli nuo stoties. Pačiam senamiestyje. National Hotel buvo  puikus pasirinkimas. Patiko tiek pati hotelio vieta, tiek pats hotelis, aptarnavimas, kambarys, dušo kambarys (kosmetika nustebino gerąja prasme), pusryčiai... Viskas labai super. Kitą kartą tikrai rinkčiausi tą patį hotelį.

Pirmąją dieną, šiek tiek pasivaikščiojom Danės krantine. 


"Bučinys"


"Juodasis vaiduoklis"


"Juodasis vaiduoklis" ir aš :)


"Juodasis vaiduoklis" Už jo, rankiniu būdu sukamas tiltas... 


"Vėjas"


"Keturi vėjai"





Saulėlydžiui palydėti nusprendėme nueiti iki jūros. Iki jūros 5km  ėjimo. Laiko turim, tai ir nupėdavome. Prie jūros visais metų laikais gera. Tas bangų ošimas. Šiaurinis molas. Gaivus oras. Gintarai. Saulėlydis. 






"Pasivaikščiojimas su žuvimi"


Antrojo pasaulinio karo gynybinių įtvirtinimų liekanos... Piešinys ant jų...

Saulėlydis Melnragėje



Atgal grįžome su taksi. 

Vakarienei pasirinkome, tiksliau užėjom į pirmą pasitaikiusį/dirbantį barą „Senamiestis“. Iš pradžių kiek sudvejojom savo pasirinkimu. Pradėjo rinktis vyrai alaus bokalui :D. Priėjus barmenui,  jau kukliai pasakiau, mes tai blynelių norėtume ir arbatos. :D Aš su varške pasirinkau, kolegė su kumpiu ir sūriu. Blyneliai labai skanūs. Vakarienė užskaityta. Barmenas puikus. Beje, ačiū jam, kad leido mums sudvejoti dėl deserto 😉, būtų buvę šakės mums. Nes blynelių porcijos - milžiniškos.




Sočios ir laimingos dar pasivaikščiojome vakarinio apšvietimo, senamiesčio gatvelėmis ir miegelin į minkštas lovas. 

Pusryčiams kilome anksti. Nes norėjome spėti apvaikščioti visą senamiestį. Įsivaizdavau jį labai didelį :D. Tai gi iš pat ryto, leidomės į nuotykį po senąją miesto dalį ieškoti išsibarsčiusių skulptūrų... O jų ten iš ties nemažai. Savotiškas pėsčiųjų žygis su užduotimi bei senamiesčio apžvalga.

 

"Vaikystės svajonė"


Kas pametė kurpaitę? Kur princas? :D 



"Meridianas"


"Kaminkrėtys"
Danės krantinė
"Senamiesčio paštas"


"Bokštas"

"Bokštas"

"Stebuklingas peliukas"




"Katinas džentelmeno veidu"

"Puodynė su pinigas"

"Undinėlė"

"Knechtai"



"Laukinis vyras"




Taip pat aplankėme Klaipėdos skulptūrų parką.

 












Papietavome Picerijoje Pepe. Aptarnavimas patiko. Picos skanios. Viskas normaliai.

 

Sūrio pyragėlis pasakiškai skanus
ir taip pat pasakiška kalorijų bomba... Dalinamės :D 


Atgal vykome jau naujovišku - "išmaniu" traukiniu. Tad sakyčiau labai nusisekė mūsų susiplanuota kelionė, išmėginant dviejų tipų traukinukus.


Ne, čia neišmanusis :D 




Žodžiu išvyka užskaityta visu 100%! Buvo smagu! Ačiū Rita už šią idėją!!! Įgyvendinti ją, buvo vienas malonumas! Kur dabar? :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą