2023 m. gegužės 30 d., antradienis

Pėsčiųjų žygis. Kačerginės kalvomis link Pyplių piliakalnio (9 km)

Įveikę Pėsčiųjų žygį Ūlos skardžiais ir laukinėmis pakrantėmis (14 km) bei Pėsčiųjų žygį Ūlos upės atodangomis (10 km), papietavę Varėnoje esančioje kavinėje "Draugai", pailsėję pasirinkome dar vieną maršrutą esantį Kauno rajone.  Kačerginės kalvomis link Pyplių piliakalnio (9 km). 

Apie kavinę "Draugai" - maistas paprastas, bet skanus, aptarnavimas greitas, malonus. Gira pasakiško skonio, prašėm pakartot ;). 

O pasirinktas maršrutas pasitaikė gan sunkus, klaidus, su daug besišakojančių takelių, dasimušimui pats tas :D. Startas prie Barsukynės miško poilsiavietės. Nuo ten ėjome miško taku link Nemuno, toliau palei upę esančiu pėsčiųjų taku, per miestelio parką ir vėliau stačiais laiptais pakilome į miškus. O jau ten jausmas lyg kalnuose, tai kopėme aukštyn, tai staiga leidomės žemyn ir vėl aukštyn... Peržengdami nuo kalvų tekančius šaltinius. Keliose vietose atsivėrė gražūs vaizdai į Nemuną. Kažkaip neapskaičiuotai greit leidosi saulė :D. Priėjus Pyplių piliakalnį, nuo kurio prieš mūsų akis atsivėrė Nemuno ir Nevėžio santaka saulė jau buvo nusileidusi. Pasigrožėję vaizdu bandėm programėlės nuorodomis keliauti jau link finišo, nes pagal aprašymą buvo telikę jaukiu miško takeliu finišuoti. Bet nebuvo taip paprasta rast tą jaukų takelį, programėlė visaip bandė mus suklaidinti... :D Tad radus taką, teko vos ne bėgom lėkti iki finišo, kadangi greitai temo, o takeliai iš ties klaidūs... Mašiną pasiekėm jau visišai sutemus. 














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą