2024 m. kovo 6 d., trečiadienis

Ąžuolijos gamtos takas. Utenos rajonas

Toks visai iš netyčių atradimas. Pasirodo visai netoli Utenos yra du pažintiniai takai viename. Vienas iš jų Ąžuolijos pažintinis takas, kitas sakyčiau šio tęsinys - Tylos takas. Viso tako ilgis man gavosi 5km (žiedinis). Nenorint eiti Tylos taku teks apsisukti ir grįžti tuo pačiu taku, kuriuo atėjote. Bet vis tik rekomenduoju eiti ir Tylos taku.

Šį taką galima rasti važiuojant iš Utenos miesto magistraliniu keliu A14 (Utena - Vilnius). Penktame kilometre privažiavus buvusio geležinkelio tiltą, reikia sukti į kairėje pusėje esantį keliuką prieš pat tiltą, keliukas labai sunkiai įžiūrimas, iš pirmo karto net pravažiavau jį. Nusileidus tuo keliuku į apačią yra skirta vieta automobiliams. Automobilį palikit tiesiog ant pievelės.
Toliau eikite keliuku, tiesiai pagal rodykles. Sekdami jomis prieisite tako pradžią žymintį informacinį stendą. Nuo automobilio iki pažintinio tako reikia paeiti ~ 700 m. Pačiam take rasite 14 stotelių su informacinėm lentelėm.
Aš lankiausi saulėtą vakarą. Besileidžiančios saulės apšvietimas pridėjo savitos magijos. 










































Pats maršrutas vietom iš ties sunkiai įveikiamas (žmonių atsiliepimuose įvardijamas, kaip neįveikiamas), bet tikrai įveikiamas. Visur kur šlapia, galima apeiti, bet geri batai būtų privalumas. Gan stačios ir slidžios įkalnės/nuokalnės lydėjo pusę tako. Sunkiausiose/pavojingiausiose vietose yra įrengti turėklai. O Tylos takas ne toks kalnuotas, bet vietomis laaabai šlapias. Bet tikrai įveikiamas. 


















Maršrutas gražus, įdomus, visiškai laukinis. Buvo smagu.

Plačiau apie šį taką skaitykite -> Ąžuolijos botaninio zoologinio savivaldybės draustinio mokomasis gamtos takas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą