2024 m. kovo 6 d., trečiadienis

Pėsčiųjų žygis. Aplink rytinę Asvejos pakrantę (~20 km). Švenčionių rajonas

Už lango gamta ir orai jau alsuoja pavasariu, o manęs antra diena iš eilės nepaleidžia nedidukė, bet įkyri temperatūra (37 - 37,4). Kojos jau reikalauja didesnių žygių, bet temperatūra lyg stabdo mane, kad neprisiveikčiau rimtesnių bėdų. Tačiau trečią dieną vistik sėdau į mašiną ir išlėkiau pasivaikščioti, tikėdamasi, kad graži gamta nesusargdins dar labiau, o grynas oras net gi pagelbės :D. Šį kartą pasirinkau, jau senokai nužiūrėtą TrenkTuro maršrutą "Aplink rytinę Asvejos pakrantę su Vilnius-Lithuania iGEM (19 km)". Vieną kartą iki jo nedavažiavau (dėl slidžių kelių), tačiau šį kartą aš jau ten. 

Kas yra įGEM -> Vilnius-Lithuania iGEM komanda.

Jau starto vieta nuteikė labai smagiai. Pasistačius automobilį prie šakis atsivėrė gražus Asvejos ežero vaizdas. Taip pat čia yra poilsinės, tualetas. Puiki vieta iškylai ant ežero kranto ;). 

Visas maršrutas labai gražus. Kol dar medžiai pliki, tai nemažą dalį kelio mane lydėjo Asvejos ežero vaizdai. Kas tikrai pridėjo žavesio šiam maršrutui. 

Labai įspūdingai atrodė Ąžuolai, kurių su vardais čia yra net trys. Tai Abejučių ąžuolas, kuris įsitaisęs labai gražioje vietoje ant Asvejos pakrantės. Kol grožėjausi ąžuolu pro šalį ramiai sau prasliūkino lapė. Prieš tai keliu perbėgo stirnų kompanija ir iš tolėliau stebėjo mane :D. 

Bandžiau prieiti ir iki Abejučių piliakalnio (išsukant iš maršruto), bet ryšys visai dingo, tai pabijojau, kad nerasiu kelio atgal :D. 

Kiti du ąžuolai, ne ką prastesni už Abejučių ąžuolą. Vienas įvardintas Purvinio ąžuolas I, kitas, šiek tiek paėjus Purvino ąžuolas II. Tai taip ir nesupratau, ar tai Purvino, ar Purvinio ąžuolai :D. Ta viena raidė, ar tiesiog įsivėlusi klaida, ar iš ties jie šiek tiek kitaip vadinasi, liko klaustukas. 

Labai tikėjausi surasti nors vieną žibutę, deja, šiam krašte dar jų nėra :D.  Bet žygis 10/10!








































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą