2024 m. liepos 27 d., šeštadienis

Didysis Kemerių raisto takas (Latvija)


Lekiam į gražiausią, netoli Jūrmalos esančią pelkę/raistą. 
Esu buvusi 2018 m. -> Didysis Kemerių raisto takas

Tai didysis Kemerių raisto takas. Jis yra populiariausias apžvalgos objektas Kemerių nacionaliniame parke. Juo einant galima apžiūrėti aukštapelkę ir jos gyventojus.



Keliaujant mediniais tilto takais galima pasigrožėti samanų, pelkės pušelių, akivarų, tamsių ežerėlių ir pelkinių gailių karalyste. Labai gražu, gaivu, įdomu.

Trumpų pasivaikščiojimų mėgėjams yra trumpasis takas tiltukais (~ 1,4 km), o ilgesnis (~ 3,4 km), veda link apžvalgos bokštelio, nuo kurio atsiveria puikus vaizdas į pelkės kraštovaizdį, žvelgiant šiek tiek iš viršaus. Tai gražiausia, įspūdingiausia tako vieta.

Inteneto platybėse skaičiau, kad didysis Kemerių raisto takas yra tapęs Latvijos fotografų mėgstama fotografavimo vieta neatsižvelgiant į tai, koks metų laikas ar oras. Ir tai nei kiek nestebina.

Vaikštant takeliais, atidžiau pasižvalgant, galima pamatyti, pavyzdžiui, vabzdžiaėdį augalą – apskritalapę saulašarę, taip pat įvairius paukščius – kūdrinį tilviką, baltąją kielę, miškinį kalviuką, išgirsti tolumoje gerves.












































Pati didžiausia rekomendacija, būtinai čia apsilankyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą