2015 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Luokesaičio pašonėje įsitaisę Velykų salos dievai

Nežinau, ar tai galėčiau priskirti prie lankytinų Lietuvos vietų, bet tai vieta, į kurią verta užsukti. Tai privačioje teritorijoje esantis netradicinių skulptūrų parkas, ten jau stovi išsirikiavusios 10 skulptūrų. Tos skulptūros vadinamos Velykų salos dievais.





 Tikroji Velykų sala  arba Rapanujis yra pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje ir priklauso Čilei. Velykų sala garsėja rapanųjų prieš daugiau nei 400 metų sukurtais moajais - akmeninėmis dievų skulptūromis, išdėstytomis pakrantėje. Molėtų rajone, Luokesaičio pašonėje, pagal šios salos skulptūras yra išlieta 10 dviejų rūšių dievų. Tarp dievų įsitaisiusi laužavietė primena šventyklą.
 Gamta gražiai sutvarkyta, pasivaikščiojimui padaryti takai, pasisėdėjimui yra suoliukai. Nors gera pasėdėti ir ant didžiulių akmenų ;)








Taip pat ten galima rasti ir judantį tiltą, kuriuo smagu pereiti. Yra ir pavėsinės su staliukais. Privažiavimas puikus, yra  nedidelė stovėjimo aikštelė. Tikras smagumas ramiam pasibuvimui gamtoje. Plačiau apie šios vietos įkūrimą ir tolimesnius planus galite pasiskaityti archyve "Vilnis".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą