2015 m. spalio 14 d., trečiadienis

Ką gražaus galima pamatyti Molėtuose

Kadangi pati esu iš Molėtų, tai norėčiau paminėti, kad be Lietuvos etnokosmologijos muziejausLabanoro regioniniame parke esančio apžvalgos bokštoEžerų žvejybos muziejaus, Luokesaičio pašonėje įsitaisiusių Velykų salos dievų,  Molėtai turi dar vieną gražų parką, kuris įsikūręs pačiame Molėtų mieste, prie Pastovio ežero. Molėtų skulptūrų parkas atidarytas 1998 metais, ten eksponuojami įvairūs darbai iš medžio, juodo, pilko ir rusvo granito, kuriuos kūrė skulptoriai- architektai iš Lietuvos, Velso, Prancūzijos ir Lenkijos.


 Akmuo Sizifui"


Grindinys




Šalia Skulptūrų parko, toje pačioje Pastovio ežero pakrantėje, įrengtas Molėtų miesto paplūdimys, kuriame įrengtos aktyvaus sporto ir vaikų žaidimų zonos, vandens turizmui skirti baidarių lieptai, automobilių stovėjimo aikštelė. Ežero krantus juosia pėsčiųjų ir dviračių takai, jungia tiltas per ežerą. Yra netgi šašlykinė, kurioje bet kas gali išsikepti šašlykų ar kažko panašaus. Kitame ežero gale yra vasaros estrada, kur vyksta įvairiausi renginiai, koncertai ir pan.










Keletas vaizdų pasižvalgymui vasarą  ;)







Žiemą čia taip pat smagu ;)









Išalkusiems siūlyčiau užsukti į Vila kelmynę , kuri yra šalia vasaros estrados. Ten jauku, malonu ir skanu ;) Netoliese yra vaikų žaidimų aikštelės, teka upė... Dar viena vieta kur skanios, pečiuje kepamos picos ir vietoje gaminamas alus yra Gintaro baras - picerija.

Daugiau informacijos apie Molėtus ir lankytinas vietas gailite rasti čia -> Apie Molėtus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą