2018 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Lankome Lenkiją. Čenstakavos/Jasna Góra vienuolynas


Nežinau kodėl, bet įsikaliau sau į galvą, kad reik man į Zakopanę ir į Veličkos druskų kasyklas ir taškas. Truputį gaila, kad šiuo metu neturiu sau tinkamos kompanijos keliauti savarankiškai automobiliu, tad renkuosi vėl kelionių agentūrą/kelionę autobusu. Visai tiko ir patiko man ir šis variantas. Patogiai sau įsitaisai autobuso sėdynėje ir nesukant galvos kas, kur, kada ir kaip mėgaujiesi vaizdais pro langus. Žinoma labai daug kas priklauso nuo gido, jei gidas geras, tai ir kelionė superinė. Tai gi, lagaminai sukrauti ir pirmyn į kelionę.

1 DIENA:
Išvykimas iš Lietuvos/Viniaus 4:30. 
Kelionė per Lenkiją. Vaikai į tokio tipo kelionę važiuoja pirmą kartą. Labai smagu, kad po truputį ir jie užsikrėtė kelionėmis. Šis kartas, tai savotiškas išbandymas ar keliaus su manimi ir kitą kartą, ar dar teks paaugti :D. Nes ši kelionė, visai kas kita, kur keliaujam patys automobiliu ir galim sustoti bile kokius ožius išpildyt. Nepatinkančią vietą apvažiuoti ir pan.
Pakeliui stabtelėjome aplankyti didžiausią Lenkijos piligrimų centrą – Čenstakavos vienuolyną. Tai pirmoji mūsų šios dienos lankytina vieta. Apžiūrėjome vienuolyno bažnyčią, koplyčią, garsėjančią stebuklingu „Juodosios Madonos" paveikslu. Visur žmonių minios. Šis vienuolynas ir joje esantis Mergelės Marijos paveikslas daugiau nei šešis šimtus metų yra katalikų piligrimų lankymo vieta. Kasmet čia apsilanko apie 3–4 mln. piligrimų.












Du randai ant Madonos veido, kaip teigiama, atsirado per bandymą apiplėšti 1430 metais – tuomet iš perdrėksto paveikslo paplūdus kraujui siaubo apimti vagys pabėgo.














Vykstame į Krokuvą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą