2020 m. vasario 21 d., penktadienis

Geležinė lapė (Šiauliai)

Dar vienas saulėtas, gražus, kalendorinės žiemos rytas. Lekiam su reikalais į Šiaulius. Sutvarkius reikaliukus, galima šiek tiek ir apsidairyti ;).  Pirmiausia aplankome garsiąją geležinę lapę. 
Geležinė lapė, tai lapės skulptūra, stovinti Šiauliuose, prie Talšos ežero. Autorius – Vilius Puronas. Sukūrimo data – 2009 m. Skulptūros ilgis – 25 metrai, aukštis – 6,6 metro, masė ~ 7 tonos. Pagaminimo medžiaga – skarda. Lapėje įmontuota plieninė širdis (aukštis – 1,2 m; plotis – 0,9 m), joje įdėta kapsulė. Kapsulėje – vario plokštė su iškaltais palinkėjimais ateities kartoms ir keliais faktais iš dabarties epochos.
Dizaineris juokavo, kad Vilnius turi legendą apie geležinį vilką, o Šiauliai galės didžiuotis geležine lape – apsukrumo, išminties simboliu. 






Iš ties įspūdingai atrodo laputė, tikrai verta stabtelti ir pasigrožėti ja.  Taip pat šalia yra įrengtas "Energetinis labirintas". 2012 metais grupė iniciatyvių šiauliečių Talksos ežero pakrantėje iš žolės sudėliojo nedidelį energetinį labirintą. Veliau ši idėja sulaukė Šiaulių miesto savivaldybės palaikymo, buvo gautas leidimas ir paruoštas akmeninio labirinto projektas. Jo autoriai – Edita Steponavičienė ir Vitalija Petronytė. Projektas įgyvendintas per keletą mėnesių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą