2021 m. balandžio 25 d., sekmadienis

Lekiam Lietuvos keliais. Inkilų medis. Platelių ežero apžvalgos aikštelė.

 Keliaujant link Platelių ežero apžvalgos aikštelės, pirmiausia mus pasitiko naujas įdomus objektas - Paukščių bendrabutis (Inkilų medis). O gal tai viešbutis? Žodžiu, kaip pavadinsime, taip nepagadinsime. Įdomiausia yra tai, kad inkilai sukabinti medyje skirti skirtingų rūšių paukščiams. O kuris inkilas kokiam paukščiui priklauso, surašyta šalia esančiame stende. 😉






Šalimais kiek supratau ir kitas viešbutukas įsikūręs. Tikėtina, kad tai vabzdžiams skirtas. :D





Toliau prieiname Platelių ežero apžvalgos aikštelę.




Ji, kaip ir inkilų viešbutis yra šiaurės rytiniame miestelio pakraštyje. Iš apžvalgos aikštelės visu grožiu atsiveria salomis (Pilies, Veršių salos), pusiasaliais (Šventorkalnis) garsus Platelių ežeras bei tamsiais Plokštinės miškais pasipuošusios erdvės. Labai graži vieta.

Nuo šios apžvalgos aikštelės prasideda Šeirės pažintinis pėsčiųjų takas (~ 4km.).  Platelių ežero pakrante bei šalia jo augančiu mišku besidriekiantis Šeirės pažintinis pėsčiųjų takas visus sužavi savo gamtine įvairove bei nuostabiais vaizdais į ežerą. Planavome pražygiuoti šiuo taku ir mes, nors jis gan trumpas, bet paliksime šiltesniems orams. Brrr kaip šalta :D.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą