2024 m. vasario 11 d., sekmadienis

Pėsčiųjų žygis. Tukumas'24 su TrenkTuru - 37 km. Vakarinis Tukumas bei nakvynė "Šlokenbekas Muiža" dvare


Na ką, štai ir išaušo dar vienas labai lauktas rytas! Pagaliau sulaukėm masinio TrenkTuro žygio Tukume!

Startas buvo įsikūręs labai gražioj vietoj, tad iš karto nuteikė labai smagiai. Tiesa, žygeivių buvo ženkliai mažiau nei visada. O gal tiesiog tokiu laiku pataikėm startuoti?.. Skanuojam bilietus, segamės apyrankes ir keliaujam link starto. 7:58 žengiam pro starto vartus ir lekiam į žiemiškas Tukumo apylinkes.





































Toks vaizdas, kad TrenkTuras kas kart ruošia vis sunkesnius maršrutus. Tiek įkalnių, nuokalnių gal dar nebuvę. Viena už kitą vis statesnės ir ilgesnės... Kai kur pavyko užlipt/nulipt tik virvių dėka.

Patį maršrutą labai puošė sniego gausa. Akys tikrai turėjo kuo džiaugtis. O dar kai pasirodė saulutė... Pasakiškai gražu... Grožis grožiu, bet pats kelias buvo labai sunkiai einamas. Labai... Negana, kad buvo labai daug sniego, tai dar po tuo sniegu grynas ledas! Iki špagatų iš ties nedaug tetrūko. Kojytėm darbelio/apkrovos buvo užtektinai... Žygio pabaigai į nuokalnes jau reikėjo leistis tiesiom kojom, nes lenkiant per kelius labai skaudėjo (atsisako sąnariukai???).

16:46 per vargus ir skausmus (Pepa žinoma be vargo ir be skausmo), trys damos užsitarnavo dar po vieną medaliuką į savas kolekcijas.


Kaip ir visada ačiū Tuoma ir Pepa už smagią ir kantrią kompaniją.

Ačiū TrenkTuras už gražų, sunkiai, bet įveikiamą maršrutą.

Ačiū savanoriams už geras nuotaikas.

Ačiū bendražygiams už šypsenas, pakalbinimus.

Iki kitų susižygiavimų!!!



Kadangi tolimas kelias, tai į Latviją atvykome iš vakaro. Apsigyvenome „Šlokenbekas Muiža“ viešbutyje, kuris įsikūręs Milžkalnėje esančiame restauruotame 1484 m. dvare. Jis laikomas architektūros paveldo objektu. Šiame dvare taip pat yra Latvijos kelių muziejus. Kadangi apsistojome vėlai vakare, tai visko pamatyti  nepavyko. Bet vidinis kiemas ir šalia esantis parkelis ir vakare atrodė įspūdingai. Prie viešbučio įėjimo stovi kavos aparatas/automatas. Kava skani. Pats kambarys tvarkingas. Mūsiškiame buvo 2 vienvietės ir 1 dvigulė lovos (lovos patogios), spinta, dvi mini spintelės prie lovų ir mini staliukas. Kas nepatiko: nebuvo kėdžių, televizoriaus ir smirdėjo vanduo. Vien už permiegojimą mokėti 54 eur už du asmenis gal šiek  tiek brangoka, bet nebuvo iš ko rinktis. Kita vertus, ne kasdien dvare  miegi :D.








Į vietą nuvykome apie 19 val, tad vakarienei nuvažiavome į Tukumą (viešbutyje restoranas dirba tik iki 20 val). Skaniai pavakarieniavom CHILI GRILL kavinėje. Na gerai, skaniai tik aš pavakarieniavau (vištienos šašlykas su salotomis + bulvytės), kolegei ne taip pasisekė (kažkokia sriuba ir bulviniais blynai). Bet, kaip sakant, nereik užsisakinėt nesąmonių :D. Beje po žygio taip pat vakarieniavome šioje kavinėje. Šį kartą jau abi labai skaniai pavalgėme. Užsisakėme lietinių  su šokoladu (apsivalgymas), bei šašlykų su salotomis. Aš šiam kartui rinkausi kiaulienos šašlykus, Toma vištenos. Abeji labai skanūs.





Po vakarienės dar pasivaikščiojome po vakarinį Tukumo miestelį. Labai įdomūs seni pastatai. Jautėmės kaip kokiam filme apie senovę.











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą