2024 m. kovo 10 d., sekmadienis

Pėsčiųjų žygis. Į Kuršėnus, bet ne vyniotinio (~16 km). Šiaulių rajonas

Kad ir oras niūrokas (apsiniaukę ir netgi važiuojant linojo), bet gavusi pasiūlymą prasieiti dar kelis TrenkTuro maršrutėlius, jo tikrai neatsisakiau. Man orai jau  nebe kliūtis žygiams, bet tikrai visada smagiau, kai šviečia saulutė. 

Šį kartą lekiam į Šiaulių rajoną -> Į Kuršėnus, bet ne vyniotinio (14 km) Mums gavosi beveik 16 km. 

Kol kas čia pavasaris visiškai be spalvų, paukščiukai tyli. Tik traukinio signalas vos aparpalio neįvarė einant netoli geležinkelio bėgių. Žvarbus vėjelis kando žandus.  Nors kartą man tikrai ne karšta, o net gi šalta. Prašoviau truputuką su apranga. Apgaulingas tas pavasario oras.

Bet vien dėl to, kad buvo pašalusi žemė, mums pavyko pereiti šį maršrutą sausom kojom,  tik truputuką apibuzotais batais. Yra  atkarpų, kur labai šlapia/patvinę, ir jei ne pašalusi žemė, tai būtų tekę klampoti/bristi arba suktis atgalio. 

Maršruto pradžia veda per išmanųjį pėsčiųjų tiltą virš Ventos upės. Gan įdomios konstrukcijos tiltas, nuo jo atsiveria Kuršėnų miesto panorama. 






Keliaujant toliau pasigrožėjome Kuršėnų dvaru bei jo parku ir žygį tesėme Ventos  upės pakrantėmis. Vietomis įrengti mediniai takai. 











Pasiekę Daugėlių pušyną, prasukome pro Daugėlių pušyno estradą ir toliau eidami
 grožėjomės galingais šimtamečiais ąžuolais. Gal kas esat suskaičiavę kiek ten jų yra? ;). 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą