2024 m. birželio 7 d., penktadienis

Lekiam Latvijos keliais. Skrunda


Štai ir išaušo tas rytas, kai vėl su Toma lekiame pailsėti nuo kasdienybės, prasipūsti galveles, pramankštinti kojeles. Šį kartą į Latviją. Kadangi TrenkTuro  žygis vyks Kuldygoje, kelelis mums tolimas, tad nusprendėm važiuoti dieną prieš. 

Pakeliui stabtelėjome pasigrožėti žydinčiais aguonų laukais. 




Nakvynei mes visada ieškome pigesnių variantų, nes realiai mums reik tik lovų pernakvojimui ir wc su dušu. Na dar neblogai ir kai būna virdulys užsikaist vandenukui, kavai. Tai ypatingi kambariai mums tiesiog nereikalingi. Kuldygoje buvo siūlomi tik brangūs variantai, tad apsistoti nusprendėme Skrundoje. Visada būna loterija, kokie kambariai mūsų laukia. Šį kartą loterija buvo  sėkminga mūsų naudai. Viena naktis dviems tekainavo 43 eur. Ir uvykusios radome labai įdomų variantą. Tvarkingą, švarų su visais patogumais dviejų kambarių butuką, su aprašyta visa to namo ir šeimos istorija. Su senoviniais baldais. Mums labai patiko. Tikrai galiu drąsiai rekomenduoti. Skrunda Apartments Rustic

Na, kad jau nuvykome į Skrundą, tai reik ir apsidairyti, kas gi ten gražaus yra. Pats miestelis niekuo neypatingas, bet pėsčiųjų takas palei Ventą labai patiko. Nebaugino ir artėjantys juodi debesys. Suteikė vaizdams savito grožio. 

















Taip pat buvau girdėjusi apie Skrunda 1, apleistą miestą. Bandėme iki ten nuvažiuoti, bet pradžioj susimėtėm pamačiusios žygiuojantį kareivėlių/savanorių būrį, o vėliau privažiavome ir užrašą, kad ten yra tiesiog kareivinių teritorija. Tad likome nieko nepešusios. 

Kitas google maps rastas neva lankytinas objektas, kriokliukas. Deja nei iš vienos upės pusės, nei iš kitos jokio normalaus priėjimo taip ir neradome. Ech likome  ir be kriokliuko. 

Šiek tiek kambarių vaizdų. 













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą