2024 m. birželio 8 d., šeštadienis

TrenkTuro žygis Kuldygoje. Latvija (37 km.)


Dar vienas lauktas ir pagaliau sulauktas žygis. Labai smagu, kad TrenkTuras organizuoja žygius ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje. Šį kartą lekiam į Latviją - Kuldygą.

Kuldygoje esu buvusi, kaip turistė 2015 m. Tuomet pamenu pavėlavome į Riežupės olą. Tad, kai pamačiau TrenkTuro info jog bus galimybė ją aplankyti žygio metu, iš ties nudžiugau.

Šį kartą gavom saulės, nežadėto lietaus, griaustinio, vėjelio... Visiškas oro miksas.

Saulė šildė, lietus prausė, griaustinis bandė įbauginti, vėjas džiovino. Ir taip viso maršruto metu. Smagiausia, kad nelijo pačiose gražiausiose žygio maršruto vietose. Tad galima sakyti, kad oras buvo kaip užsakytas.

Graži gamta, linksmi žygeiviai, mandagūs savanoriai. Viskas labai puikiai. Net tos nemėgiamos žvirkelio bei asfalto atkarpos akimirksniu užsimiršo.

Į maršrutą buvo įtrauktos gražiausios Kuldygos lankytinos vietos:
  • Ėjome gražiomis senamiesčio gatvėmis. Per istorinį centrą teka Alekšupite upė, todėl Kuldyga laikoma Latvijos Venecija. Čia yra unikali galimybė apžiūrėti medinius XIII amžiaus pastatus ir pajusti viduramžių dvasią vaikštant siauromis centro gatvelėmis.
  • Pasigrožėjome Ventos - Rumbos kriokliu. Tai Kuldygos pasididžiavimas – plačiausias krioklys Europoje. Jis įsikūręs prie vienos didžiausių Latvijos upių Ventos. Sakoma, kad čia pavasarį galima stebėti per krioklį šokinėjančias „skraidančias“ žuvis – vimbą.
  • Kuldygos mūrinis tiltas - tai trečiasis mūrinis tiltas Europoje ir antras pagal senumą mūrinis arkinis tiltas Latvijoje. Nuo jo atsiveria nuostabus vaizdas į Ventos upės krioklį.
  • Pasiklausėme raminančio Alekshupit krioklio šniokštimo - tai aukščiausias Kuržemės krioklys ir antras pagal aukštį Latvijoje. Jis įsikūręs prie Alekšupites upės. Jo aukštis – 4,15 metro.
  • Užlipome į apžvalgos bokštą. Nuo jo atsivėrė nuostabūs vaizdai.
  • Taip pat aplankyta Riežupės ola. Kaip peliukai palandžiojome siaurais olos labirintais. Nuo 1999 metų olose gali lankytis ekskursijos. Baiminantis griūčių gilesniuose koridoriuose, tik 450 m yra pritaikyta ekskursijoms. Giliausia vieta 10 metrų gylyje. Įdomi patirtis.





















































Nepajutome tų 37 km visai.

Iki kitų susižygiavimų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą