2021 m. gegužės 26 d., trečiadienis

Skališkių ola ir aplink esantys šaltiniai (9 km) (TrenkTuras)

 Jei jau žygiuojam, tai žygiuojam. Dar vienas žygis, tai „Skališkių ola ir aplinkesantys šaltiniai (9 km)“. Šį kartą duota starto/parkavimosi vieta šiek tiek klaidino, kažkodėl buvo nurodytos gal trys ar net keturios parkavimosi vietos. Tad, kas rinksis šį žygį, tai važiuokit iki paskutinės, tikrosios nurodytos starto vietos, kitaip žygis prisidės dar keliais papildomais kilometrais.

Maršrutą pradėjome šalia Liucionių gyvenvietės, esančios ant Neries upės kranto. Žygis prasideda iš kart neriant į miško takelį. Pasiruoškite visiškam atsiribojimui nuo interneto. Visa laimė bendražygei nedingo maršruto nuorodos telefone, nes manajam kažkodėl raudonoji linija dingo kartu su internetu... Vėliau pasiekus kažkokią sodybą, atgavau savo nuorodas ir aš :D.  Tik pradėjus žygį priėjome Skalkiškių olą ir jos šaltinį, kuris laša nuo olos. Girdėjau, kad yra sakoma, kad ola verkia 😉.  

 










O netoliese žolėje prie Neries radome iš žemės tekančią versmę. Įdomi vietelė. Bandžiau įkišti ranką, tai ten tiesiog birus smėliukas, rodos jei atsistotum tai ir įsmegtum.




Einant pakrante mūsų laukė graži gamta su daug kelio kliūčių ir patvinusia upe, taip pat ir su greta žaliuojančiais pušynais. Bet vaizdai iš ties labai gražūs. Už nugaros matosi takelis kuriuo turėtume eiti :D. 










Žygiuodamos toliau priėjome poilsiavietę, kurioje taip pat  atsiveria vaizdinga Neries panorama. Norintys gali ten pailsėti, mums to nereikėjo, tad keliaujam toliau.  





Teko ir šiek tiek žvirkelio, ir šiek tiek traktoriaus neblogai išvagoto kelio... Taip pat kelią buvo pastoję ir piktoki šunys... Visa laimė šeimininkai greitai sureagavo ir juos sutramdė. Kitaip nežinau kaip būtų pasibaigę, nes šuniukai tikrai neatrodė draugiškai nusiteikę. Šuniukai – teliuko dydžio :D.











Didysis  išbandymas laukė prieš finišą – stati įkalnė, kuri pareikalavo šiek tiek daugiau jėgų. 

Visas maršrutas labai patiko ;). 

Mini vaizdo  įrašą galite rasti -> Instagram

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą