2023 m. gegužės 30 d., antradienis

Pėsčiųjų žygis. Ūlos skardžiais ir laukinėmis pakrantėmis (14 km)


Senokai planuose buvo žygis Varėnos rajone esančiais skardžiais ir pagaliau tai įgyvendinom. Šiuo maršrutu keliavome Dzūkijos nacionaliniu parku tarp Mančiagirės ir Trakiškių. Žygis buvo kupinas siaurų miško takelių, labai įspūdingų atodangų, įdomių sodybų. Keliavome miško takais šalia Ūlos upės link skardžių regyklos, nuo kurios atsiverė išskirtinis, pasakiškai gražus vaizdas į Ūlos slėnį.

Pagal maršruto apraše esančias rekomendacijas nusileidome laiptais žemyn ir aplankėme išskirtinį gamtos objektą – Ūlos akies versmę, kurioje nuolat kunkuliuoja vandens keliamas smėlis. Įdomus reginys. Įamžinti nelabai ten gavosi, bet pažiūrėti įdomu, kas eisit, tai būtinai nuklyskit nuo maršruto iki ten ;). 

Toliau keliavome link Trakiškių atodangos, kur yra stovyklavietė iš kurios pasigrožėjome nedidele, bet gražia atodanga. Puiki vietelė kokiam sumuštiniui sukirsti :D. Buvo ir klaidžių atkarpų, kur reikėjo pasukt galvelę kur čia ta programėlė mus veda. Ėjome siaurais, vos įžiūrimais, lyg gyvūnų pramintais takais, laukinėmis Ūlos pakrantėmis, atodangomis bei stačiais šlaitais.


















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą