2024 m. birželio 19 d., trečiadienis

Kelios akimirkos Birštone. Škėvonių atodanga bei Birštono apžvalgos bokštas.

Birštone esu buvusi jau kelis kartus. Labai jaukus, gražus miestelis. Puiki vieta ramiam poilsiui. Šį kartą būtent ramų poilsį ir pasirinkau.  


Apsistojome labai gražiame bute. Booking'e jį rasite "Relax Birstonas". Labai patogi lokacija, butas labai jaukus ir tvarkingas. Pasirūpinta viskuo, ko tik reikia. Pirmame aukšte sveitainė su virtuvėle, antrąjame miegamasis, wc ir dušas. Tikrai dar grįžčiau į jį. 



Pirmąją dieną tiesiog pasivaikščiojome Nemuno pakrante, pasimėgavome mineralinio vandens garinimo bokšto "Druskupis" gaiva ir čiurlenimu. 



Kitą dieną užlipome į Birštono apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria pasakiški vaizdai į Nemuno vingius. 







Kiek esu buvusi Birštone, nei kart negirdėjau, kad paėjus tolyn nuo bokšto vedančiu keliuku yra Škėvonių atodanga. Gal  dar tuomet ji ir nebuvo įvardinta kaip lankytina vieta. Taigi šį kartą buvo puiki proga ją aplankyti. Keliukas iki atodangos veda gan stačiom įkalnėm ir nuokalnėm, kojytėms darbo iš ties nemažai. Bet dėl  atsiveriančių vaizdų verta pavargti, o  poilsiui yra įrengti suoliukai :D. 







Grįždami nuo atodangos link automobilio, stabtelėjome pailsėti ir pavalgyti Birštono Seklytėlėj. Labai graži, rami, tvarkinga vietelė. O ir maistas iš ties buvo labai skanus. Gaila, kad dėl lietingo oro negalėjome įsitaisyti lauke. Na bet tam bus kitas kartas... ;) 


Vištienos filė su špinatais. Man buvo labai skanu. 

Netoli apžvalgos bokšto ganosi arkliukai. Trys mamytės su trim vaikučiais. 

Taip pat galite pasižvalgyti mano ankstesniuose įrašuose:

Birštonas. Birštono apžvalgos bokštas

Nemuno kilpomis • 2017 • TrenkTuras (pėsčiųjų žygis - 25km sveikatingumo)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą