2024 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Germanto ežeras. Durbino apžvalgos bokštas. Telšių rajonas





Mėgaujamės gražiais, šiltais rudenėlio orais. Labai iš lėto šiemet jis atkeliauja. Dar tik kur ne kur medžių lapai keičia spalvas.
Bent vieną laisvadienio dieną stengiamės išlėkti pailsėti nuo įtemptų darbų. O kur geriausias poilsis? Taip,  jūs atspėjot,  gamtoje :D. 
Bandom toliau lankyti Lietuvos apžvalgos bokštus bokštelius. Likę nelankyti mažiau žinomi, nepopuliarūs bokštai. Gal netyčia rasim dar kokių perliukų. 
Labai norėjom aplankyti Kamanų apžvalgos bokštą, bet ten pasirodo (bent jau aš taip supratau) galima patekti tik iš anksto suderinus laiką ir su gide. Ech... Atsiliepimai apie tą vietą puikūs, tai manau bandysim kažkada patekti ir ten. O dabar lekiam toliau. 
Kitas nusižiūrėtas aplankyti apžvalgos bokštelis, tai Durbino apžvalgos bokštas. Galvojom šiandien tikrai nesėkminga diena,  prie vieno bokšto nepatekom ir šio nerandam, nes nuorodų link jo tiesiog nėra. Pasirodo jis pastatytas Germanto ežero pažintiniame take. Viso tako eiti planuose nebuvo, tad tiesiog pasigrožėjom Germanto ežero atsiveriančia panorama (labai gražu), pasivaikščiodami susiradom norimą aplankyti bokštelį, nuo kurio šiuo metu nieko ypatingo nematyti (vaizdą į ežerą užstoja medžiai) ir lėkėm toliau.







O šis takas tikrai dar bus aplankytas ir visas apeitas kitą kartą... Kiek radau info, tai čia jungiasi keli takai, kurių viso ilgis gaunasi apie 12 km. Bus tikrai įdomu pasivaikščioti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą