2023 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

Pėsčiųjų žygis. Antazavės istorijos takais (11 km) (Zarasų raj.)

Pagaliau išaušo saulėta pavasario diena.  Ta proga lekiam pasivaikščioti, pakvėpuoti grynų oru. Pasivaikščiojimui maršrutą, kaip visada, taip ir šį kartą pasirinkau TrenkTuras programėlėje. Lekiam link Zarasų į Antazavės miestelį. 

Labai gražus oras, labai graži maršruto gamta. Miškai lyg iš pasakos. To jaukumo suteikė pro medžius besiskverbiantys saulės spinduliai. Nors miške dar sniego vietomis vos ne iki kelių, bet saulutė jau šildo pavasariška šiluma.
Šį kart TrenkTuras neblogą traselę ištaisė. Rodos tik 11km, kas gi čia man reiškia??? Bet buvo kas veikti tikrai. Tiek įkalnių vienoj trasoj dar nesu įveikusi. Plius kelias miškuose visiškas plikledis. Daugiausia "baimės" mums kėlė aprašyme paminėtas faktas, kad reikės peršokt upeliuką. Na, fantazija nukėlė labai jau vaizdziai :D. Pasirodo įkalnių labiau reikėjo bijoti, nei peržiangiamo upeliuko.











Bandau naujus, neperšlampamus žygiams batus. Kol kas labai patiko. Žiūrėsim kiek žygių atlaikys. Pirkti hiatus.lt





Labai graži vieta prie Marimonto malūno liekanų. Liūdna, kad jau tik liekanos... Vandens ošimas, paukštelių čiulbėjimas, gamta.. Ech...














Keliaujam toliau ;)



Pakačinių piliakalnis 

Mus "bauginęs" upelis, kurį neva reikės peršokti :D


Smagiosios įkalnės :D



Gražios poilsiavietės



Taip pat maršrutas vedė pro partizanų žeminę. Pro vietą kur vyko Antazavės šilo kautynės. Žeminė atrestauruota, užėjus į vidų labai tamsu ir nejauku. Pasišvietus galima išvysti ten esantį stalą, suolą.










Praėjome pro Antazavės davarą, kuris įsikūręs ant gražaus ežero šlaito.











Antazavėje yra labai graži Antazavės Dievo Apvaizdos bažnyčia






Visas maršrutas labai patiko. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą