2024 m. sausio 21 d., sekmadienis

Snieguotas pėsčiųjų žygis. TrenkTuras Palangoje'24 su Gjensidige - 36 km

Pirmasis 2024m. masinis žygis užskaitytas visu 100%. Orų prognozės gero oro nežadėjo, bet TrenkTuras man patvirtino, kad užsakė puikų... Tačiau, koks  iš tiesų bus, garantuoti juk negalėjo. O oras buvo nuostabus!!! Snygio gavom įvairaus. Ir smulkaus sniegelio, ir akis užklijuojančių, delno dydžio snaigių. Net saulutės gavom! 

Jūra žiemą atrodo labai gražiai, gaiviai. Bangos didžiulės. O jau ošimas... Vienas malonumas buvo žygiuoti pajūriu. Vėjo gavome tik šiek tiek, labai minimaliai ir visai ne pikto. Tiesiog tobulas oras žygiui. 

Pats maršrutas labai gražus, nemaža dalis palei jūrą. Šiek tiek kalnų, kalnelių, pramintų miško takelių. Viskas paskendę sniego gausoj. Vaizdai pasakiški. 

Pabaigai gavom ir pačiūžinėti. Jau taip "smagiai" buvo žygeivių nudailinti takeliai, kad net iš visų pusių girdėjosi "džiaugsmo" šūksniai laimingai išsilaikius arba neišsilaikius ant kojų. Tikiuos visi kas griuvo, griuvo sėkmingai. 

Ačiū savanoriams. Visi labai linksmi, mandagūs!!! Šį kartą smagiausi buvo Vero Cafe stotelėj. Beje pietų košė buvo labai skani. Nepadauginta druskos (kartais būna su visa meile įberta) ir pagaliau smulkintos morkos (stambiai pjaustytų, virtų morkų mano skonio receptoriai nepriima). Labai patiko morkų + čiobrelių arbatėlė, kuria vaišino Skanovė.  
































Šį kartą su mumis žygiavo ir mano bendražygės šuo Pepa.
Pirmasis jos 36 km žygis įvektas :D


P.S. Žinoma neapsiėjome ir be netikėtumų/nesklandumų. Tik važiuojant į žygį (sustojus degalinėje) pamačiau, kad mano žygio batams jau tiūtiū! Atsarginių kaip tyčia nebuvau įsidėjusi (visada įsidėdavau, tik ne šį kartą). Pirma mintis (lengvas šokas), ką dabar daryti??? Kaip aš eisiu 36 km su įplyšusiu batu??? O jei padas nukris??? :D. Bet prirezgėm visokių planų, ką reikėtų daryti jeigu atsitiktų jeigu. :D Visa laimė joks jeigu nenutiko! Batukai sėkmingai atlaikė savo paskutinį žygį!!! Manau atlaikytų ir dar vieną, bet nerizikuosiu. ;)

Žygis 10/10

Iki kitų susižygiavimų! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą